Απλά βήματα για να καταγράψετε την αποκατάσταση σπιτιού

Η ανακαίνιση στο σπίτι θεωρείται η μεγαλύτερη πρόκληση και η μεγαλύτερη δαπάνη για τους ιδιοκτήτες ξύλινων κατοικιών. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό στα ξύλινα σπίτια σας, πρέπει να συντηρείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να αποφευχθεί η αστοχία του φινιρίσματος σας και πιθανώς ο μύκητας σήψης που οδηγεί σε ανείπωτη ζημιά στην ιδιοκτησία σας. Σε περίπτωση που το σπίτι έχει παραμεληθεί, τότε για να το επαναφέρετε στην παλιά του ομορφιά, ίσως χρειαστεί να πραγματοποιήσετε μια πλήρη εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού. Η ανακαίνιση ξύλινων σπιτιών είναι μια εξειδικευμένη διαδικασία έντασης εργασίας που απαιτεί ικανούς ειδικούς να την εκτελούν με τα σωστά πρότυπα.

Όταν είστε ο ικανοποιημένος ιδιοκτήτης μιας ξύλινης καμπίνας κα ανακαινιση σπιτιου θώς και ενός σπιτιού με ξύλινη όψη, τότε είστε πλήρως εξοικειωμένοι με την αισθητική που έχει στο μάτι ένα καλοδιατηρημένο σπίτι. Μια σειρά από καταστάσεις που συνεπάγονται ανακαίνιση θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν εντελώς όταν ο ιδιοκτήτης του ξύλινου σπιτιού σας κατανοήσει πλήρως τα πράγματα που πρέπει να κυνηγήσει πριν αγοράσει αυτό το σπίτι των ονείρων. Παρόλο που το νερό είναι συχνά ένα βασικό πρόβλημα με τα ξύλινα σπίτια, ο ήλιος είναι εξίσου δραστική πρόκληση, αν όχι πολύ περισσότερο σε σύγκριση με το νερό.

Οι ακτίνες UV μπορούν να προκαλέσουν μη αναστρέψιμη ζημιά στους κορμούς καθώς και σε οποιοδήποτε ξύλο για αυτό το θέμα μέσα σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Το ξύλο στη μειωμένη και αλεσμένη του κατάσταση έχει υγρασία μέσα του. Μόλις κοπεί και αλεσθεί αρχίζει να στεγνώνει. Επειδή στεγνώνει, τελικά θα συρρικνωθεί και στη συνέχεια θα σχιστεί με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ρωγμές. Εδώ σίγουρα ξεκινάει το πρόβλημα. Το νερό θα μπορούσε να μπει μέσα, και σε κάποιο χρονικό διάστημα, η μούχλα και το ωίδιο θα αρχίσουν να αναπτύσσονται και στη συνέχεια κάποια στιγμή το ξύλο σίγουρα θα σαπίσει και το ξύλο που σαπίζει είναι στην πραγματικότητα τροφή για ζωύφια.

Για να αποφύγετε αυτού του είδους τις προκλήσεις, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά πράγματα όταν σχεδιάζετε ή έχετε μια θέση κορμού. Κάθε θέση κορμού, χωρίς αποκλεισμό, πρέπει να τοποθετείται ψηλότερα από το έδαφος, αρκετά επαρκής ώστε να διασφαλίζεται ότι το νερό δεν μπορεί να πιτσιλιστεί ξανά στους κορμούς. Τουλάχιστον τρία πόδια από τα κούτσουρα με το πάτωμα είναι αρκετά, αλλά όσο ψηλότερα τόσο το καλύτερο. Οι δύο μεγαλύτεροι αντίπαλοι για τα κούτσουρα είναι ο ήλιος και το νερό.

Η ολική ανακαίνιση στο σπίτι είναι μια εξαιρετική προσέγγιση για να διατηρήσετε το σπίτι σας προστατευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πριν εφαρμόσετε τη χημική ουσία βορικού άλατος και επίσης πριν λερώσετε το σπίτι, τα παράθυρα και οι πόρτες είναι ασφαλή χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ πλαστικό βαφής για να αποτρέψετε τυχόν υπερβολικό ψεκασμό από τα χημικά συντηρητικά καθώς και λεκέδες που προκαλούν ζημιά. Η χρήση ενός λεκέ γίνεται χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα χωρίς αέρα. Ο λεκές εφαρμόζεται στο ξύλο σας και στη συνέχεια βουρτσίζεται ξανά στο ξύλο για να διασφαλιστεί ένα ομοιόμορφο και όμορφο φινίρισμα. Με τόσα πολλά φινιρίσματα διαθέσιμα προς πώληση, η απόφαση για το καλύτερο για τη διαδικασία αποκατάστασης ξύλου μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης κορμών, πρέπει να καταρτίσετε ένα ετήσιο σχέδιο συντήρησης. Σε τελική ανάλυση, έχοντας ξοδέψει χρόνο, χρήματα καθώς και ενέργεια για να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται τέλειο, είναι λογικό να ξοδεύετε λίγη προσπάθεια κάθε χρόνο για να διατηρείται έτσι.