Μαθήματα τένις ενηλίκων στη Σιγκαπούρη

Το τένις είναι ένα από τα πιο εύκολα προσβάσιμα αθλήματα στη Σιγκαπούρη. Εάν είστε ενήλικας, υπάρχουν μερικά μέρη όπου μπορείτε να βρείτε μαθήματα τένις στη Σιγκαπούρη. Ας επισημάνουμε ορισμένα σημεία που πρέπει να προσέξουμε όταν σκέφτεστε να παρακολουθήσετε μαθήματα τένις για ενήλικες.

1. Εντοπίστε τα δημόσια γήπεδα τένις που είναι πιο κοντά σας

Πρόκειται για κέντρα τένις που διοικούνται από το Αθλητικό Συμβούλιο της Σιγκαπούρης. Υπάρχουν περίπου τρία κύρια δημόσια κέντρα τένις στη Σιγκαπούρη. Βρίσκονται στο Kallang (ανατολικά στο κέντρο), στο Yio Chu Kang (βόρεια) και στο Farrer Park (κεντρικό). Σε αυτά τα μέρη, μπορείτε να βρείτε μαθήματα τένις ιδιωτικούς προπονητές που παρέχουν ατομικά μαθήματα τένις. Στο Kallang, υπάρχουν επίσης μαθήματα τένις σε ομάδες ενηλίκων που διεξάγονται από προπονητές STA. Πρόκειται για προπονητές που συνδέονται με την Ένωση Αντισφαίρισης της Σιγκαπούρης. Είναι όλοι τους καταρτισμένοι προπονητές.

2. Ατομικά vs Ομαδικά μαθήματα

Τα ατομικά μαθήματα τένις τείνουν να είναι λίγο πιο ακριβά, και κυμαίνονται από $60 έως $100 ανά ώρα για ένα άτομο. Η μεγάλη γκάμα βασίζεται στην ποιότητα και τα προσόντα των προπονητών. Εάν είστε αρχάριοι, θα ήταν ενθαρρυντικό να ξεκινήσετε με ένα ατομικό μάθημα ένας προς έναν με τον προπονητή. Μετά από, ας πούμε, 5 μαθήματα, ίσως θελήσετε να γίνετε μέλος μιας ομάδας. Είναι πιο εύκολο να σχηματίσετε μια ομάδα μεταξύ των φίλων σας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τις υπηρεσίες ενός προπονητή για να προπονήσει την ομάδα τένις σας. Το να παίζεις σε μια ομάδα είναι αρκετά διασκεδαστικό, καθώς επιτρέπει σε κάποιον να κάνει αγώνα με άλλους και να απολαμβάνει το πνεύμα του ανταγωνισμού.

3. Ζητήστε τα προσόντα και την εμπειρία του προπονητή τένις

Μην ντρέπεστε όταν ζητάτε τα προσόντα προπονητή τένις. Συνήθως, ένας διπλωματούχος προπονητής θα έχει πιστοποιητικό προπονητή τένις επιπέδου STA. Μερικοί προπονητές έχουν υψηλότερα προσόντα και με τη σειρά τους θα χρεώνουν υψηλότερη αμοιβή. Υπάρχουν όμως προπονητές που δεν έχουν προσόντα (από χαρτί) αλλά και πάλι προπονητές. Η προπονητική τένις δεν ελέγχεται από τις αρχές της Σιγκαπούρης, δηλαδή δεν χρειάζεται κάποιος να έχει άδεια για να προπονήσει.

4. Μαθήματα τένις σε συλλόγους

Εάν είστε μέλος ενός country club, πιθανότατα υπάρχει ένα τμήμα τένις. Εγγραφείτε για να γίνετε μέλος και απολαύστε το παιχνίδι με άλλους. Θα υπάρχει επίσης ένας μόνιμος προπονητής με τον οποίο μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μαθήματα.

5. Μαθήματα τένις σε ιδιωτικές συγκυριαρχίες

Εάν ζείτε σε μια συγκυριαρχία με εγκαταστάσεις τένις, θα υπάρχουν προπονητές τένις που θα επισκέπτονται τα γήπεδα σε τακτική βάση. Μια πρόταση είναι να κοιτάξετε έξω και να μάθετε περισσότερα από αυτούς τους προπονητές. Και πάλι, μπορείτε να ρωτήσετε τους γείτονές σας για το πόσο καλά τους διδάσκουν αυτοί οι προπονητές προτού δεσμεύσετε τις υπηρεσίες τους για τον εαυτό σας.

6. Χρονοδιάγραμμα και προγραμματισμός μαθημάτων τένις

Θα ήταν καλό να σημειώσετε ότι οι περισσότεροι προτιμούν να κάνουν τα μαθήματά τους μετά τη δουλειά, δηλαδή τα βράδια ή τα Σαββατοκύριακα. Επομένως, μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε προπονητή τένις σε τέτοιες ώρες αιχμής. Εάν δεν είστε πολύ ιδιότροποι με τον ήλιο, προσπαθήστε να κανονίσετε μαθήματα στις 3-5 μ.μ. τα απογεύματα ή αργότερα μέρος του πρωινού.