Vijf voordelen van decoratief beton

Decoratieve betoncoatings zijn van grote waarde voor moderne bouwprojecten. De evolutie van gewoon functioneel beton naar één met decoratieve en decoratieve functies vergrootte de populariteit van beton in de bouwsector.

Hier zijn vijf belangrijke voordelen van decorvloer toepassingen van decoratieve betoncoatings ten opzichte van gewone beton of niet-betonnen toepassingen:

1. Esthetische verbetering

Voorbij waren de dagen dat beton slechts een grote grijze plak cement was die werd gebruikt als basis voor tapijten, tegels, linoleums of houten vloeren. Decoratieve betoncoatings helpen deze cementplaat te transformeren in een prachtige vloeroplossing die op zichzelf kan staan ​​zonder hulp van andere ornamenten.

Stempelen wordt vaak gebruikt door schilders om artistieke patronen en ontwerpen te maken in vers gegoten cementmengsels. Kunstzinnig stempelen kan het ontwerp van steen, bakstenen, leisteen of hout nabootsen. Het eindproduct kan zelfs veel interessante tinten aannemen en kan ook worden gemengd met tegels, toeslagstoffen, stenen of rotsen voor een meer artistiek effect.

Gestempeld beton kan worden gebruikt als mooie straatstenen. Ze zijn veiliger en gemakkelijker aan te brengen en te onderhouden. En als vervanging voor traditioneel metselwerk hebben deze decoratieve betoncoatings een langere levensduur dan de vorige.

2. Ontwerpflexibiliteit

Als vloerafwerking bieden decoratieve toepassingen van betoncoatings een verbazingwekkende ontwerpflexibiliteit. Ze kunnen worden gebruikt om gestempelde, met zuur geëtste, gebeitste of gepolijste vloeren te maken, die goedkopere alternatieven zijn voor traditionele en dure vloerbedekkingen. Vooral gepolijste vloeren worden in veel openbare voorzieningen gebruikt vanwege hun onderhoudsgemak, duurzaamheid en uitstekende reflectiviteit voor lichtbronnen.

Gepolijste vloeren hebben alleen een polijstprimer en betonslijpen nodig, of decoratieve betoncoatings en polijstapparatuur, om van de cementplaat een prachtige glanzende vloerafwerking te maken.

3. Lange levensduur